Schaatsen slijpen

Goed voorbereid het ijs op

  • Slijpen, polijsten en ronding
  • Professioneel apparatuur
  • Advies op maat
  • Jarenlange ervaring

Uw schaatsen vakkundig laten slijpen

Om met plezier te kunnen schaatsen is het belangrijk dat je schaatsen scherp zijn en de juiste ronding hebben. Wij slijpen Easy Gliders, Friese doorlopers, Noren, klapschaatsen en kluunschaatsen elk op hun eigen manier. Dat doen we voor alle nieuwe en gebruikte schaatsen die we zelf verkopen maar ook voor alle andere merken. Als sponsor van onder andere STS Trias en een aantal langebaan- & marathonschaatsers werken we voor verschillende (amateur) wedstrijdschaatsers aan toptijden.

Ronding slijpen in schaatsen

In de schaats hoort een ronding te zitten. De ronding is een cirkelboog die, over de lengte, in een schaats geslepen wordt om een optimale glijdruk te verkrijgen. Hierbij geldt ‘hoe ronder het ijzer is, hoe meer de schaats stuurt’. In onze slijpruimte beschikken we over een aantal rondingmachines die zeer nauwkeurig de gewenste ronding in de schaatsen slijpen. Wij adviseren je graag wat voor jou het beste zal werken. Nieuwsgierig wat we kunnen doen, bel ons of kom langs in de winkel in Stiens.

Kom in contact

Snel en eenvoudig

Eigen werkplaats voor reparatie

Voor onderhoud en reparaties aan schaatsen kun je terecht in onze professionele werkplaats. Dat doen we onder andere voor de merken Viking en Zandstra. Je kunt zonder afspraak langskomen in de winkel met al je vragen en rechtstreeks met een monteur, zelf ook liefhebber, overleggen. Op basis van ons advies plannen we dan het onderhoud in. Vaak is de reparatie of aanpassing dan met één of enkele werkdagen klaar en kun je weer lekker op pad. In de winterperiode kan het extra druk zijn, iets om rekening mee te houden.

Welkom bij Haijma Stiens

Op zoek naar nieuwe / gebruikte schaatsen of skeelers? Gewoon even rondkijken voor nieuwe kleding of andere accessoires? Stap eens binnen in onze ruime winkel in Stiens, ons team staat graag voor je klaar!

058 257 4200
info@haijmaschaatsenskeelers.nl
Langebuorren 20, 9051 BG Stiens

Route plannen

Openingstijden

Maandag:
Gesloten

Dinsdag t/m vrijdag:
08:30 – 12:00 uur, 13:00 – 18:00 uur

Koopavond (donderagavond)
19:00 – 21:00 uur

Zaterdag:
08:30 – 17:00 uur

Haijma schaatsen en skeelers